eperhabtorta
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához
a piskótához:
2 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
1 csapott kávéskanál sütőpor
2 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
a krémhez:
30 dkg eper
1 citrom leve
30 dkg natúr házi krémsajt vagy mascarpone
10 dkg tejföl
10 dkg joghurt
15 dkg porcukor
4 dl tejszín
25 g zselatin
a díszítéshez:
eper
citromfűlevelek
A sütőt bekapcsolom 180 fokra, a tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, legalább 10 percen keresztül. Összeszitálom a lisztet a sütőporral. A tál szélénél a tojáskrémbe csurgatom az olajat és a vizet, majd kézi habverővel óvatosan belekeverem a lisztet is. Egyenletesen a tortaformába kenem, és 10-12 perc alatt megsütöm, majd hűlni hagyom.
Az epret összeturmixolom a citrom levével, kis lábasba teszek belőle nagyjából 6-8 evőkanálnyit és elkeverem benne a zselatint.
A tejszínt habbá verem, félreteszem. Habosra keverem a natúr házi krémsajtot, a tejfölt, és a joghurtot a porcukorral, meg a maradék eperpürével. Beleforgatom a tejszínhabot is.
A zselatint kis lángon folytonos keveréssel feloldom, majd a tűzről levéve elkeverem 3-4 evőkanál krémmel.
Ezt a többi krémhez öntöm, alaposan összekeverem, majd a tortaformában lévő piskótára töltöm. Legalább 2-3 órára hűtőbe teszem, ezalatt megszilárdul.
Tálalás előtt egy késsel elválasztom és leszedem róla a tortakarimát, a tortát tálra csúsztatom, majd eperrel és tejszínhabbal és citromfűlevelekkel díszítem.
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához
a piskótához:
2 tojás
8 dkg cukor
6 dkg liszt
1 csapott kávéskanál sütőpor
2 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
a krémhez:
30 dkg eper
1 citrom leve
30 dkg natúr házi krémsajt vagy mascarpone
10 dkg tejföl
10 dkg joghurt
15 dkg porcukor
4 dl tejszín
25 g zselatin
a díszítéshez:
eper
citromfűlevelek
A sütőt bekapcsolom 180 fokra, a tortaforma aljába sütőpapírt teszek.
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, legalább 10 percen keresztül. Összeszitálom a lisztet a sütőporral. A tál szélénél a tojáskrémbe csurgatom az olajat és a vizet, majd kézi habverővel óvatosan belekeverem a lisztet is. Egyenletesen a tortaformába kenem, és 10-12 perc alatt megsütöm, majd hűlni hagyom.
Az epret összeturmixolom a citrom levével, kis lábasba teszek belőle nagyjából 6-8 evőkanálnyit és elkeverem benne a zselatint.
A tejszínt habbá verem, félreteszem. Habosra keverem a natúr házi krémsajtot, a tejfölt, és a joghurtot a porcukorral, meg a maradék eperpürével. Beleforgatom a tejszínhabot is.
A zselatint kis lángon folytonos keveréssel feloldom, majd a tűzről levéve elkeverem 3-4 evőkanál krémmel.
Ezt a többi krémhez öntöm, alaposan összekeverem, majd a tortaformában lévő piskótára töltöm. Legalább 2-3 órára hűtőbe teszem, ezalatt megszilárdul.
Tálalás előtt egy késsel elválasztom és leszedem róla a tortakarimát, a tortát tálra csúsztatom, majd eperrel és tejszínhabbal és citromfűlevelekkel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése