Őszibarack
Hozzávalók:
Tésztához:
Tésztához:
- 75 dkg liszt
- 2 cs sütőpor
- 2 tojás sárgája
- 25 dkg Rama margarin
- 2 dl tej
- 30 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 2 dkg kakaópor
- 1/2 dl rum (vagy pár csepp rumaroma)
- 2 ek sárgabarack lekvár
- a tésztagolyók kikapart belseje
- aroma ( rum, vérnarancs vagy mandula-ki milyet szeret)
- ételfesték
A Rama margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgákat összedolgozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük,majd a Rama margarinos masszához adjuk és jól eldolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle. Tepsibe tesszük 180 fokon kb 10-15 perc alatt világosra sütjük. A közepét kikapargatjuk, összedolgozzuk a töltelék hozzávalóival, majd a masszával megtöltjük az üreges gombócokat és 2-2 db-ot összeragasztunk. Rumaromával vagy ételfestékkel színezzük, majd kristálycukorban megforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése