Oldalak

2013. június 12., szerda

Rétes


Flódnis tekercs recept


Flódnis tekercs
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 6 főre
Mákos töltelékhez:
  • 100 g darált mák
  • 100 ml víz
  • 1 ek édesítőszer (vagy ízlés szerint cukor)
  • citromhéj ízlés szerint
  • szilvalekvár (cukormentes)
Diós töltelékhez:
  • 100 g darált dió
  • 100 ml víz
  • 1 ek édesítőszer (vagy ízlés szerint cukor)
  • citromhéj ízlés szerint
  • szilvalekvár (cukormentes)
Almás töltelékhez:
  • 3 db alma lereszelve
  • 1 ek édesítőszer (vagy ízlés szerint cukor)
  • citromlé és citromhéj
  • fahéj ízlés szerint
Továbbá:
  • tojássárgája a lekenéshez


elkészítés
  1. Elkészítjük a töltelékeket: a vizet az édesítőszerrel (vagy cukorral) feltesszük forrni. Hozzáadjuk a mákot, a reszelt citromhéjat, átkeverjük, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
  2. A diós tölteléket is így készítjük el, vizet az édesítőszerrel (vagy cukorral) feltesszük forrni. Hozzáadjuk a diót, a reszelt citromhéjat, átkeverjük, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni (ha nagyon híg lenne a töltelék, keverhetünk hozzá 1-2 evőkanál zabpehelylisztet).
  3. A reszelt almát az édesítőszerrel (vagy cukorral), citromlével, citromhéjjal és a fahéjjal megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni.
  4. A leveles tésztát három egyenlő részre osztjuk.
  5. Hosszában kisodorjuk mind a három részt. Az első részt lekenjük szilvalekvárral, rátesszük a diós tölteléket, felcsavarjuk.
  6. A második részt lekenjük szilvalekvárral, rátesszük a mákos tölteléket, feltekerjük.
  7. A harmadik részt az almás töltelékkel töltjük meg, feltekerjük.
  8. A három vékony tekercset egybefonjuk. Felvert tojássárgájával lekenjük, majd előremelegített sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése