Flódnis tekercs recept
- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 6 főre
- 500 g leveles tészta
- 100 g darált mák
- 100 ml víz
- 1 ek édesítőszer (vagy ízlés szerint cukor)
- citromhéj ízlés szerint
- szilvalekvár (cukormentes)
- 100 g darált dió
- 100 ml víz
- 1 ek édesítőszer (vagy ízlés szerint cukor)
- citromhéj ízlés szerint
- szilvalekvár (cukormentes)
- 3 db alma lereszelve
- 1 ek édesítőszer (vagy ízlés szerint cukor)
- citromlé és citromhéj
- fahéj ízlés szerint
- tojássárgája a lekenéshez
elkészítés
- Elkészítjük a töltelékeket: a vizet az édesítőszerrel (vagy cukorral) feltesszük forrni. Hozzáadjuk a mákot, a reszelt citromhéjat, átkeverjük, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
- A diós tölteléket is így készítjük el, vizet az édesítőszerrel (vagy cukorral) feltesszük forrni. Hozzáadjuk a diót, a reszelt citromhéjat, átkeverjük, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni (ha nagyon híg lenne a töltelék, keverhetünk hozzá 1-2 evőkanál zabpehelylisztet).
- A reszelt almát az édesítőszerrel (vagy cukorral), citromlével, citromhéjjal és a fahéjjal megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni.
- A leveles tésztát három egyenlő részre osztjuk.
- Hosszában kisodorjuk mind a három részt. Az első részt lekenjük szilvalekvárral, rátesszük a diós tölteléket, felcsavarjuk.
- A második részt lekenjük szilvalekvárral, rátesszük a mákos tölteléket, feltekerjük.
- A harmadik részt az almás töltelékkel töltjük meg, feltekerjük.
- A három vékony tekercset egybefonjuk. Felvert tojássárgájával lekenjük, majd előremelegített sütőben készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése