Oldalak

2013. június 1., szombat

Hideg eperleves

Hideg eperleves fahéjjal fűszerezve

Hozzávalók:

- 250 g eper
- 2 dl tejszín
- 4 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1,5 mk.őrölt fahéj
- 1 mk. őrölt szegfűszeg
- 1 citrom leve

Elkészítés:

1. Az epret alaposan megmosom, lecsöpögtetem, majd feldarabolom és ráöntöm a citrom levét.

2. A cukrot kis lángon karamellizálom, hozzáadom a vaníliás cukrot és a fűszereketAmikor a cukor teljesen elolvadt, az epret is hozzáadom, majd folyamatosan kevergetve addig főzöm, amíg az eperdarabok puhulni kezdenek. Ekkor leveszem a tűzről, és botmixerrel pürésítem, majd hozzáöntöm a tejszínt, és jól összekeverem.

3. Teljesen kihűtöm, és tálalásig hűtőbe teszem. Hidegen, eperdarabokkal díszítve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése