Túrótorta eperdísszel recept
- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 6 főre
A tésztához
- 2 tojás
- 2 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- kevés sütőpor (el is hagyható)
- fél citrom leve
- reszelt citromhéj
- 2 ek liszt
- 4 tk porzselatin
- 2 dl víz
- 8-9 ek kristálycukor
- 25 dkg tehéntúró
- 4 citrom leve (ízlés szerint)
- 4 dl habtejszín
elkészítés
A tészta elkészítése:- Először a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
- Aztán a habverővel a sárgájákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a citromlével, a citrom reszelt héjával hólyagosra keverjük – mehet bele közben a liszt.
- Ezt követően a masszát a felvert tojásfehérjével is összekeverjük.
- Lecsatolható peremű kerek tortaformába rakjuk – a peremet is kenjük meg vajjal, hintsük meg liszttel, ha nem szilikonos a formánk –, és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 15 percig sütjük.
- Amikor megsült, nyissuk ki a sütőajtót pár percre, majd vegyük ki, és rácson hűtsük tovább.
- Vegyük ki a formából, a formát mossuk el, a peremét is, ne maradjon rajta tésztamorzsalék.
- A hideg vízbe szórjuk bele a zselatint, hagyjuk 10 percig állni, majd adjunk hozzá 4 kanál cukrot, keverjük el, esetleg rövid időre tegyük a mikróba, hogy a cukor felolvadjon, s hagyjuk hűlni.
- A túrót villával törjük össze, adjuk hozzá a 4-5 kanál kristálycukrot, a citromlevet – reszelt héj is mehet bele. (Ha túrótortát szeretnénk, csak 1 citrom levét tegyük bele!)
- Verjük fel a habtejszínt, s a túrót keverjük össze a zselatinnal, majd a felvert tejszínnel.
- A már kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, csatoljuk rá a peremet, és öntsük bele a túrós masszát.
- Tegyük hűtőbe néhány órára. A tetejét díszítsük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése