Oldalak

2013. június 22., szombat

Epres, túrós recept

Epres, túrós hűsítő


  • 1/2 kg eper, vagy bármilyen gyümölcs
  • 250 g túró
  • 3-4 dl tejszín
  • kb. 12-15 db babapiskóta
  • 1 csomag habfixáló
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
Elkészítése:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliáscukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz vanília-aromát, vagy vaníliarúd kikapart belsejét), és sót (figyelem, akkor lesz íze a túrónak, ha több sót teszünk bele, mint amit elsőre gondolnánk! – nagyjából 2 nagy csipet elég.). A tejszínt felverjük a habfixálóval (annak használati útmutatója alapján) majd óvatosan beleforgatjuk a túróba. Egy nem túl nagy (de mély) tálba lerakunk egy réteg babapiskótát, arra rászemezgetjük az eper felét, majd a krém nagyjából felét rásimítjuk. Ismét babapiskóta, majd a maradék krém, a tetejét pedig a maradék eperrel díszítünk. Nehéz kivárni, de nagyjából fél-1 nap hűtőben történő érlelés után lesz igazán finom (amikor a babapiskóta kellően megpuhul, a krém meg összeáll).
Epres, túrós hűsítő recept fotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése