Oldalak

2013. április 9., kedd

Almatorta



Almatorta
Attilane Szebeni receptje
125 g vaj, 150 g cukor, 3 db tojás, 180 g liszt, 1 teáskanál sütőpor, 2 evőkanál tejszín, vaj a forma kikenéséhez
Tölteni:
1 kg alma, cukor, fahéj, 30 g vaj a tetejére
Elkészítés:
Vajat felolvasztani, és kihűlni hagyni. Hozzákeverni a cukrot. A tojásokat egyenként elkeverni benne. Lisztet a sütőporral elkeverni és a 2 kanál tejszínnel (el is hagyható ), hozzáadni és elkeverni. Egy tortaformát kivajazni és a tésztát elsimítani benne. Nem kell lisztezni, csak vaj . Az almát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. megszórni fahéjjal és elkeverni. A tészta tetejére halmozzuk az almákat és meghintjük fahéjjal meg és cukorral. Vaj darabokat teszünk a tetejére.
200 fokon kb 60 percig sütjük.
[2013.03.01. 12:05:57] ildi: kivesszük a formabol es hülni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése