Oldalak

2013. április 12., péntek

Sós rudacskák


Sós rudacskák recept


Sós rudacskák
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 4 főre
kenéshez
  • 1 egész tojás
szóráshoz
  • 5 dkg reszelt sajt

story
Gyorsan és könnyen elkészíthető rágcsálnivaló. Légmentesen lezárva sokáig megőrzi frissességét.
elkészítés
  1. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojássárgákat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
  2. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert egész tojással és rászórjuk a reszelt sajtot.
  3. Derelyevágóval kb. 1 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése