Oldalak

2013. április 9., kedd

ŐSZIBARACK SÜTEMÉNY


Őszibarack (forrás: http://cecile.blog.nlcafe.hu/)

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg cukor, 20 dkg zsír, 2 dl tej, 2 tojás sárgája, 2 cs. vaníliás cukor, 80 dkg liszt, 1 sütőpor vagy 1 kk. szódabikarbóna (én ezt használtam)

Hozzávalók a töltelékhez: 10 dkg vaj, 30 dkg cukor, 2 dkg kakaópor, 1/2 dl rum (vagy pár csepp rumaroma), 2 ek. sárgabarack lekvár, + a tésztagolyók kikapart belseje.

Összegyúrom a tésztát, és bő 1 órára a hűtőbe teszem. Nem veszem elő mindet egyszerre, csak kb. 1/3-onként, hogy ne melegedjen fel a tészta. Kicsi, kb. diónyi golyókat gyúrok belőle, és zsírozott tepsiben sütöm, előmelegített, 200 fokos sütőben, kb. 20 percig. Ebből a mennyiségből kb. 90 db kisebb golyó lesz (én direkt kisebbeket gyúrtam, hogy könnyebben tudják fogyasztani a lagzin, és így gusztább is sztem).
Miután megsült, egy éles szélű kiskanállal óvatosan kivájom a golyók alját/belsejét. Vigyázat, könnyen törhet! (ezért jobb még langyosan kivájni).
Megtöltöm a töltelékkel a barackokat, majd jöhet a külső színezés. Több színt használtunk: zöld, málnapiros+citromsárga=narancssárga (de lettek pirosabbak és világosabbak is). Ecsettel kentük rá húgommal, majd meghempergettük kristálycukorban. Bukszuslevélkével lehet még díszíteni. Jó szórakozást és jó étvágyat hozzá! :)
Őszibarack (forrás: http://cecile.blog.nlcafe.hu/)

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg cukor, 20 dkg zsír, 2 dl tej, 2 tojás sárgája, 2 cs. vaníliás cukor, 80 dkg liszt, 1 sütőpor vagy 1 kk. szódabikarbóna (én ezt használtam)

Hozzávalók a töltelékhez: 10 dkg vaj, 30 dkg cukor, 2 dkg kakaópor, 1/2 dl rum (vagy pár csepp rumaroma), 2 ek. sárgabarack lekvár, + a tésztagolyók kikapart belseje.

Összegyúrom a tésztát, és bő 1 órára a hűtőbe teszem. Nem veszem elő mindet egyszerre, csak kb. 1/3-onként, hogy ne melegedjen fel a tészta. Kicsi, kb. diónyi golyókat gyúrok belőle, és zsírozott tepsiben sütöm, előmelegített, 200 fokos sütőben, kb. 20 percig. Ebből a mennyiségből kb. 90 db kisebb golyó lesz (én direkt kisebbeket gyúrtam, hogy könnyebben tudják fogyasztani a lagzin, és így gusztább is sztem).
Miután megsült, egy éles szélű kiskanállal óvatosan kivájom a golyók alját/belsejét. Vigyázat, könnyen törhet! (ezért jobb még langyosan kivájni).
Megtöltöm a töltelékkel a barackokat, majd jöhet a külső színezés. Több színt használtunk: zöld, málnapiros+citromsárga=narancssárga (de lettek pirosabbak és világosabbak is). Ecsettel kentük rá húgommal, majd meghempergettük kristálycukorban. Bukszuslevélkével lehet még díszíteni. Jó szórakozást és jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése