Oldalak

2013. április 9., kedd

Húsvéti keksz tojás



Húsvéti keksz tojás Rita Velkovicsné Annus receptje
Hozzávalók:
40 dkg édes darált háztartási keksz
20 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
5 dkg lekvár
3 dkg kakaópor
szükség szerint gyümölcslé

Díszítéshez:színezett kókuszreszelék
tortadara
színes szórócukor és apró cukortojás
/torta bevonó lereszelve/
ki mit szeretne felhasználni!

Elkészítése:A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi gyümölcslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük.
A masszából tetszés szerinti nagyságú fél tojásokat formálunk /vizezett evőkanálba nyomkodva szép tojás formája lesz/, részben kókuszreszelékbe forgathatjuk, részben megszórhatjuk tortadarával, színes szórócukorral, ill. közepébe cukor tojásokat nyomkodunk bele vagy meggy szemeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése