Oldalak

2013. április 12., péntek

LÁNGOS

Lángos


Hozzávalók:
1 kg liszt 2 db tojás 170 g tejföl 3 kiskanál só 500 ml tej 5 dkg élesztő 1 kiskanál cukor olaj
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és a cukorral elkeverjük, majd 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba öntjük, ebbe tesszük a felfutott élesztőt, a tojásokat, a tejfölt, a sót és a maradék langyos tejet. Jól összedolgozzuk, dagasztjuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Akkor jó a tészta, ha egységesen sima és könnyen elválik az edény falától.

Cipót formálunk belőle, a tetejét megszórjuk liszttel, majd konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

14 egyforma darabra szaggatjuk, kis cipókat formálunk belőle.

Letakarva 30 percig pihentetjük, amíg megnőnek egy kicsit.

Olajos kézzel kihúzkodjuk.

Bő, forró olajban megsütjük az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is. Állítva rácsra tesszük, hogy az olaj lecsöpögjön róla.

7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése