Oldalak

2013. április 12., péntek

Dobostorta


Dobostorta 


Dobostorta Eszti módra
  • előkészület:
  • főzés:
  • sütés:
hozzávalók 6 főre
Piskótához:
  • 10 tojás
  • 440 g liszt
  • 300 g cukor
  • 125 g olvasztott vaj
Krémhez:
  • 20 dkg porcukor
  • 23,5 dkg vaj
  • 4 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaníliás cukor
  • 17 dkg étcsoki (min.50%-os)
Cukormázhoz:
  • 18 dkg cukor
  • pici vaj
  • pici ecet

elkészítés
  1. Piskóta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük, a maradék cukrot a sárgájával habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd az egészet egybedolgozzuk és a végén hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  2. Ebből 7 lap lesz. 200 fokon sütjük, kb 5-8 percet laponként. (Kb 26 cm átmérőjűek a lapok.) A sütőpapírra rajzoljuk a kört, átfordítjuk, hogy később ne látszon meg a piskótán a ceruza nyoma. Kb 1 cm vastagságban szép egyenletesen felkenjük a masszát a kijelölt körökre. Egyszerre 2 lapot sütünk, így előkészülünk a következőkre.
  3. Krém: Felolvasztjuk az étcsokit vízgőz felett. Eközben a vajat a porcukorral összekeverjük, majd a kakaóport, vaníliás cukrot is hozzáadjuk, a végén az olvasztott étcsokit.
  4. Összeállítjuk a tortát. A cukormázhoz a pici vajat, a pici ecetet (1 tk) és a cukrot felmelegítjük. Ha felolvadt a cukor, ráöntjük a piskóta tetejére és gyorsan vajas késsel elvágjuk. Sok sikert, macerás, de megéri! Jó étvágya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése