Csokoládéálom eperdzsemmel recept
- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 8 főre
Tésztához:
- 100 g olvasztott és kihűtött vaj + egy kicsi a forma kikenéséhez
- 160 g cukor
- 1 tk vaníliás cukor
- 1 tojás enyhén felverve
- 3 púpos ek kakaópor
- 1/2 csésze tej
- 1/2 csésze liszt (fele lehet Graham liszt is)
- 1/4 tk sütőpor
- 3 ek eperdzsem
- 50 g 65% kakaótartalmú étcsoki durvára törve
- kevés mandulaforgács
story
Gyors, csokis kényeztetés lusta napokra. Természetesen remek vendégváró sütinek is, különösen, ha a vendégeink csokiimádók.
ajánlat
Egyéb dzsemmel is készíthető, az erdei gyümölcsös, áfonyás és a meggyes verzió is isteni.
elkészítés
- Vajazzuk ki a sütőformát, és melegítsük elő a sütőt.
- A tésztához egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává a megadott sorrendben a hozzávalókat. Öntsük az egészet az előkészített formába, majd süssük tűpróbáig (kb. 25-30 perc).
- A sütőből kivéve kenjük meg a tészta tetejét a dzsemmel, szórjuk meg a durvára vágott csokival és a mandulaforgáccsal, majd 3 percre toljuk vissza a sütőbe, csak hogy a csoki kissé megolvadjon.
- A formában hagyjuk kihűlni, majd legalább 1 órára tegyük hűtőbe, hogy szépen megdermedjen. Persze szobahőmérsékleten is lehet fogyasztani, ha valaki lágyan jobban szereti a csokit. (Kb. 16 darab lesz belőle.)
sütési hőfok:
180°C
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése