Oldalak

2013. április 11., csütörtök

Csokoládéálom eperdzsemmel

Csokoládéálom eperdzsemmel recept


Csokoládéálom eperdzsemmel
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 8 főre
Tésztához:
  • 100 g olvasztott és kihűtött vaj + egy kicsi a forma kikenéséhez
  • 160 g cukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 tojás enyhén felverve
  • 3 púpos ek kakaópor
  • 1/2 csésze tej
  • 1/2 csésze liszt (fele lehet Graham liszt is)
  • 1/4 tk sütőpor
Tetejére:
1 csésze=2,5 dl
story
Gyors, csokis kényeztetés lusta napokra. Természetesen remek vendégváró sütinek is, különösen, ha a vendégeink csokiimádók.
ajánlat
Egyéb dzsemmel is készíthető, az erdei gyümölcsös, áfonyás és a meggyes verzió is isteni.
elkészítés
  1. Vajazzuk ki a sütőformát, és melegítsük elő a sütőt.
  2. A tésztához egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává a megadott sorrendben a hozzávalókat. Öntsük az egészet az előkészített formába, majd süssük tűpróbáig (kb. 25-30 perc).
  3. A sütőből kivéve kenjük meg a tészta tetejét a dzsemmel, szórjuk meg a durvára vágott csokival és a mandulaforgáccsal, majd 3 percre toljuk vissza a sütőbe, csak hogy a csoki kissé megolvadjon.
  4. A formában hagyjuk kihűlni, majd legalább 1 órára tegyük hűtőbe, hogy szépen megdermedjen. Persze szobahőmérsékleten is lehet fogyasztani, ha valaki lágyan jobban szereti a csokit. (Kb. 16 darab lesz belőle.)
sütési hőfok:
180°C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése