Oldalak

2013. április 22., hétfő

Epres

Tízperces Epres
Lassan itt az eperszezon, görög és olasz már van a piacon, de hamarosan jön a hazai is! Az egyetlen olyan gyümölcs, aminek kívül van a magja, vicces.... Itt meg egy tökegyszerű, tényleg 10 perc alatt összedobható csoda, epres, piskótás, vaníliás, amit mindenki imád. Vagy külön tálalod poharakba, vagy egy nagyobb tálba teszed az egész cuccost, és mindenki kanalaz belőle. Így szebb, úgy egyszerűbb.
A krém:
2.5 dl tejszín
2.5 dl tej
3 tojássárgája
8 dkg cukor. Én nyírfacukrot használtam
1 rúd vanília. Ha nincs, vagy drága, akkor szükség esetén 1 zacskó vaníliáscukor
fél kiló eper
egy doboz babapiskóta. Nálam Manner a nyerő

A tejet és a tejszínt a vanília kikapart magjaival és a rúddal együtt lassan gyöngyözteted 5 percig. Közben a tojássárgákat a cukorral habosra kevered. A forró tejes cuccból néhány evőkanállal átmersz a tojásokra és elkevered. Ez a hőkiegyenlítés, így nem lesz csomós a krém. Majd az egészet beleöntöd a forró tejebe. Még 3 percig rotyogtatod, sűrűn keverve. Lassú, nagy buborékok jönnek fel a felszínre, kész is. A piskótát összetöröd, az epret mosod, darabolod és az egészet szépen, rétegesen felhalmozod. Nálunk melegen is el szokott fogyni, ha van türelem, akkor egy éjszakára irány a hűtő!
Egészség, meg térerő....
Tízperces Epres
Lassan itt az eperszezon, görög és olasz már van a piacon, de hamarosan jön a hazai is! Az egyetlen olyan gyümölcs, aminek kívül van a magja, vicces.... Itt meg egy tökegyszerű, tényleg 10 perc alatt összedobható csoda, epres, piskótás, vaníliás, amit mindenki imád. Vagy külön tálalod poharakba, vagy egy nagyobb tálba teszed az egész cuccost, és mindenki kanalaz belőle. Így szebb, úgy egyszerűbb.
A krém:
2.5 dl tejszín
2.5 dl tej
3 tojássárgája
8 dkg cukor. Én nyírfacukrot használtam
1 rúd vanília. Ha nincs, vagy drága, akkor szükség esetén 1 zacskó vaníliáscukor
fél kiló eper
egy doboz babapiskóta. Nálam Manner a nyerő

A tejet és a tejszínt a vanília kikapart magjaival és a rúddal együtt lassan gyöngyözteted 5 percig. Közben a tojássárgákat a cukorral habosra kevered. A forró tejes cuccból néhány evőkanállal átmersz a tojásokra és elkevered. Ez a hőkiegyenlítés, így nem lesz csomós a krém. Majd az egészet beleöntöd a forró tejebe. Még 3 percig rotyogtatod, sűrűn keverve. Lassú, nagy buborékok jönnek fel a felszínre, kész is. A piskótát összetöröd, az epret mosod, darabolod és az egészet szépen, rétegesen felhalmozod. Nálunk melegen is el szokott fogyni, ha van türelem, akkor egy éjszakára irány a hűtő!
Egészség, meg térerő....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése