Tűzoltó szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1cs vaníliás cukor
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg Rama margarin
- 1 tojás
- 1 üveg magozott meggy
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- csipet fahéj
- víz
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 6 dkg Rama margarin
- 1 kk őrölt fahéj
- 4 dl tejszínhab
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 25*20 cm-es, zsírozott tepsibe nyújtjuk.
A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk és alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán. A pudingporokat elkeverjük 8 dl lében (a meggyléhez adjunk annyi vizet, hogy a térfogata 8 dl legyen) a cukorral együtt, majd felfőzzük. Még forrón a meggy tetejére öntjük a krémet. A morzsás réteg hozzávalóit összedolgozzuk és a krém tetején eloszlatjuk. Lassú tűznél tűpróbáig sütjük. A tejszínből vagy tejből és tejszínhabporból 4 dl tejszínhabot készítünk és ezt a kihűlt sütemény tetejére kenjük egyenletesen. A tetejét villával megcsíkozzuk és módjával fahéjat szórunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése