Oldalak

2013. április 22., hétfő

Krémes

Krémes


Krémes Napfény és fűszer konyhájából
  • előkészület:
  • főzés:
  • sütés:
hozzávalók 8 főre
Krémhez:

elkészítés
  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, villával több helyen megszurkáljuk, és 200 C-ra előmelegített sütőben sütjük 5-8 percig.
  2. A vizet a pudinggal és a cukorral elkeverjük egy 4 l lábosban. Erre azért van szükség, mert a végén a teljes habot ebbe keverjük el.
  3. Amíg a puding pihen, addig felverjük a fehérjét a cukorral és a citromlével.
  4. Ezután megfőzzük a pudingot. Amikor besűrűsödött, levesszük a lángot takarékra, és hozzákeverjük a tojáshabot szép, óvatos mozdulatokkal. Ettől a hőtől a hab is "megfő".
  5. Egy tepsibe tesszük az egyik kihűlt lapot, majd forrón rákenjük a krémet. Próbáljuk szépen elegyengetni. A felső lapot recés késsel 20 kockára vágjuk, és ugyanabban a sorrendben a krém tetejére tesszük. (Azért vágtam fel előre, mert szeleteléskor szétnyomná a habot, ha nem tenném.)
  6. Hidegre tesszük pár órára.
  7. Tálaláskor szeleteljük, és porcukorral hintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése