Krémes
- előkészület:
- főzés:
- sütés:
hozzávalók 8 főre
- 2 cs 500 g-os leveles tészta (természetesen házi is lehet)
- 9 dl víz
- 15 dkg cukor
- 4 cs vaníliás pudingpor
- 9 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
elkészítés
- A leveles tésztát kinyújtjuk, villával több helyen megszurkáljuk, és 200 C-ra előmelegített sütőben sütjük 5-8 percig.
- A vizet a pudinggal és a cukorral elkeverjük egy 4 l lábosban. Erre azért van szükség, mert a végén a teljes habot ebbe keverjük el.
- Amíg a puding pihen, addig felverjük a fehérjét a cukorral és a citromlével.
- Ezután megfőzzük a pudingot. Amikor besűrűsödött, levesszük a lángot takarékra, és hozzákeverjük a tojáshabot szép, óvatos mozdulatokkal. Ettől a hőtől a hab is "megfő".
- Egy tepsibe tesszük az egyik kihűlt lapot, majd forrón rákenjük a krémet. Próbáljuk szépen elegyengetni. A felső lapot recés késsel 20 kockára vágjuk, és ugyanabban a sorrendben a krém tetejére tesszük. (Azért vágtam fel előre, mert szeleteléskor szétnyomná a habot, ha nem tenném.)
- Hidegre tesszük pár órára.
- Tálaláskor szeleteljük, és porcukorral hintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése