Duplakrémes szelet recept
- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 8 főre
- 50 dkg liszt
- 0,8 dl olaj
- 130 g porcukor
- 2 tojás
- 1 csapott tk szalalkáli
- 1 dl tej
- 2 ek kakaó +1-2 ek tej
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 8 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 cs tejszínhab por
- 1,5 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé tortabevonó
story
Ajánlatos fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, mert igazából másnapra lesz finom. A lapok recepjét a Vaníliás szeletemtől vettem,
a krémen változtattam. Készíthetjük csak a három lapból, de így
egymásra helyezve mutatósabb. Olyan, mint egy torta. Ha a lapok szélét
sütés előtt egyenesre vágjuk, egyforma méretre, szeleteléskor nem kell a
széleket levágni, nem lesz veszteség.
ajánlat
Természetesen a cukor mennyisége változtatható ízlés szerint. Én tettem 1 ek-nyi porcukrot a tejszínhabhoz.
kategóriák
egyéb elnevezések
kétféle krémes süti, krémes szelet, duplakrémes sütemény
elkészítés
- Először elkészítjük a pudingot, még melegen hozzákavarjuk a 10 dkg vajat. A krém 2/5-ét kivesszük, beletördeljük a csokit és addig kavarjuk, amíg a forró pudingban elolvad. A krémet és a pudingot hűlni tesszük, időnként megkavarjuk, hogy ne legyen csomós, amikor a tejszínhabbal elvegyítjük.
- Elkészítjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
- Amíg a krémek hűlnek elkészítjük a tésztát.
- A liszt közepébe tesszük a tojást, a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk az olajat, a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, majd összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés lisztet. Könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk. A tésztát három részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaót és az 1-2 ek tejet. Három lapot nyújtunk, és egyenként tepsi háton megsütjük (1 lap kb. 15 perc). A lapokat még melegen középen, keresztben félbevágjuk, így 6 kisebb lapot kapunk.
- A tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük a kihűlt fehér pudinghoz, majd a lapokat megtöltjük. Alul jön a fehér lap, rá a csokikrém, rá a barna lap, fehér krém, fehér lap, fehér krém, fehér lap, csokikrém, barna lap, fehér krém, fehér lap. A kész süteményt letakarjuk folpack-kal (vagy nedves konyharuhával, ha siettetni akarjuk), hogy megpuhuljon. Ha megpuhult, bevonjuk csokoládémázzal.
sütési hőfok:
180°C
tepsi mérete:
45x25 cm
költség:
1000 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése