Dobostorta
- előkészület:
- főzés:
- sütés:
elkészítés
- Piskóta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük, a maradék cukrot a sárgájával habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd az egészet egybedolgozzuk és a végén hozzáadjuk az olvasztott vajat.
- Ebből 7 lap lesz. 200 fokon sütjük, kb 5-8 percet laponként. (Kb 26 cm átmérőjűek a lapok.) A sütőpapírra rajzoljuk a kört, átfordítjuk, hogy később ne látszon meg a piskótán a ceruza nyoma. Kb 1 cm vastagságban szép egyenletesen felkenjük a masszát a kijelölt körökre. Egyszerre 2 lapot sütünk, így előkészülünk a következőkre.
- Krém: Felolvasztjuk az étcsokit vízgőz felett. Eközben a vajat a porcukorral összekeverjük, majd a kakaóport, vaníliás cukrot is hozzáadjuk, a végén az olvasztott étcsokit.
- Összeállítjuk a tortát. A cukormázhoz a pici vajat, a pici ecetet (1 tk) és a cukrot felmelegítjük. Ha felolvadt a cukor, ráöntjük a piskóta tetejére és gyorsan vajas késsel elvágjuk. Sok sikert, macerás, de megéri! Jó étvágya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése