Oldalak

2013. április 10., szerda

Ízes piskótarolád


Ízes piskótarolád recept


Ízes piskótarolád
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 4 főre
  • 6 db tojás
  • 5 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 ek víz
  • 1 cs sütőpor
  • sárgabarackíz házi készítésű
  • papír a sütéshez


story
Sütőiparban dolgoztam 12 évet, megtanultam a piskótakészítést, és ezért hálás vagyok, mert sokat tanultam azalatt az idő alatt, pedig nem ez a szakmám.
hirdetés
elkészítés
  1. A tojásokat szétválasszuk, a fehérjét 1 evőkanál cukorral habüstben robotgéppel pici sóval keményre felverjük, majd félretesszük, és a sárgáját a maradék cukorral, 1 evőkanál vízzel habosra keverjük.
  2. A lisztet leszitáljuk, majd a kétféle tojáshabot összekeverjük óvatosan, a lisztet is hozzávegyítjük, amibe előzőleg a sütőport is belekeverjük.
  3. Egy barna csomagolópapírt vágunk ki a sütőtepsibe, és ráöntjük a masszát, kenőkéssel egyenletesen elkenjük.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt világosra sütjük.
  5. A papírt melegen lehúzzuk róla, majd megfordítjuk, és visszafele feltekerjük a piskótát.
  6. Ha kissé kihűlt, kitekerjük, majd baracklekvárral megkenjük, és megint feltekerjük.
  7. Vaníliás cukorral megszórjuk, és ferdén szelve kínáljuk. Frissen a legfinomabb, de úgyis elfogy időben.
sütési hőfok:
180°C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése