Ízes piskótarolád recept
- előkészület:
- sütés:
story
Sütőiparban
dolgoztam 12 évet, megtanultam a piskótakészítést, és ezért hálás
vagyok, mert sokat tanultam azalatt az idő alatt, pedig nem ez a
szakmám.
elkészítés
- A tojásokat szétválasszuk, a fehérjét 1 evőkanál cukorral habüstben robotgéppel pici sóval keményre felverjük, majd félretesszük, és a sárgáját a maradék cukorral, 1 evőkanál vízzel habosra keverjük.
- A lisztet leszitáljuk, majd a kétféle tojáshabot összekeverjük óvatosan, a lisztet is hozzávegyítjük, amibe előzőleg a sütőport is belekeverjük.
- Egy barna csomagolópapírt vágunk ki a sütőtepsibe, és ráöntjük a masszát, kenőkéssel egyenletesen elkenjük.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt világosra sütjük.
- A papírt melegen lehúzzuk róla, majd megfordítjuk, és visszafele feltekerjük a piskótát.
- Ha kissé kihűlt, kitekerjük, majd baracklekvárral megkenjük, és megint feltekerjük.
- Vaníliás cukorral megszórjuk, és ferdén szelve kínáljuk. Frissen a legfinomabb, de úgyis elfogy időben.
sütési hőfok:
180°C
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése