Oldalak

2013. április 26., péntek

Néger kocka

Néger kocka

Néger kocka 2.
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 6 főre
Tésztához:
  • 5 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 9 tojássárgája
  • 5 ek víz
  • 3 ek kakaó
  • 6 ek liszt
Krémhez:
Mázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 3-4 ek forró víz
  • 2 ek kakaó
  • 3 dkg vaj
  • 3 ek étolaj


elkészítés
  1. A tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a 9 tojássárgáját, majd a többi tésztához valót is.
  2. A tésztát megsütjük, mint a piskótát légkeveréses sütőben, először 200 fokon 5 percig, utána 170 fokon sütjük tovább.
  3. A krémhez gőz fölött habot verünk, és ha kihűlt, a tésztára kenjük.
  4. Csokimázat készítünk, összekeverjük a hozzávalókat, de nem szabad melegíteni, csak kikavarni.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve hűtőben tároljuk.                    
sütési mód:
hőlégkeveréses

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése