Madártej 1. recept
- előkészület:
- főzés:
Valahogy
a madártejnek az én családomban nem volt nagy hagyománya. Egyetlen
alkalomra emlékszem, amikor Édesapám készített és nagyjából itt véget is
ért pályafutása nálunk. Talán ez indokolja, hogy még csak most készült
életem első madárteje.
Egy ponton sántított kicsit a kivitelezés, miszerint azon ritka esetek egyike állt elő, hogy nyúltam a vaníliarúdért, de hiába. Így vanília kivonatot használtam.
Egy ponton sántított kicsit a kivitelezés, miszerint azon ritka esetek egyike állt elő, hogy nyúltam a vaníliarúdért, de hiába. Így vanília kivonatot használtam.
elkészítés
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, a végén a porcukrot is hozzáadva.
- 700 ml tejet felforralunk és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk, egyszerre csak négyet-ötöt, hogy elférjenek. A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a még egy percig főzzük. Lyukacsos kanállal tányérra szedjük. Ily módon az összes habból galuskát készítünk.
- A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral és a liszttel, hozzáadjuk a vanília kivonatot és fölengedjük a maradék, 500 ml tejjel, valamint rászűrjük a galuskák főzéséhez használt tejet is. Lassú tűzön kevergetve krémmé főzzük.
- Megvárjuk míg a krém kihűl, ekkor egy nagyobb üvegtálba öntjük és a tetejére rakosgatjuk a habgaluskákat. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
költség:
550 Ft
költség egy főre:
92 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése