Oldalak

2013. április 7., vasárnap

Sztracsatella sütés nélkül

1 liter tej, 2 dl búzadara, 2 dl cukor, 2 tojás sárgája, csipet só, kb. 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta, 12,5 dkg margarin, fél dl tejszín, 1 tábla étcsoki, 1 ek. kakaópor (keserű)

A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojássárgákat és a sót.  Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém. Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük. 
Sütemény összeállítása:  kirakunk egy kb. 20X30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csokireszelékes tejszín felét is. Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab. A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakóporral, és ráreszeljük a maradék étcsokit. Min. 4-5 órára vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen. Ezután kockákra vágva szeletelhetjük és gyorsan elfogy, hidd el nekem.
Sztracsatella sütés nélkül

1 liter tej, 2 dl búzadara, 2 dl cukor, 2 tojás sárgája, csipet só, kb. 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta, 12,5 dkg margarin, fél dl tejszín, 1 tábla étcsoki, 1 ek. kakaópor (keserű)

A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém. Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük.
Sütemény összeállítása: kirakunk egy kb. 20X30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csokireszelékes tejszín felét is. Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab. A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakóporral, és ráreszeljük a maradék étcsokit. Min. 4-5 órára vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen. Ezután kockákra vágva szeletelhetjük és gyorsan elfogy, hidd el

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése