Oldalak

2013. április 28., vasárnap

Joghurtos szederleves

Joghurtos szederleves narancs illatban recept

  • Joghurtos szederleves narancs illatban
    • előkészület:
    hozzávalók 4 főre
    • 450 g szeder
    • 600 ml natúr joghurt
    • 150 ml tejszín
    • 1 bio narancs héja és 
    • kb. 60 ml narancslé
    • 90 g barna cukor


    elkészítés
    1. A szedret megmossuk, és jól csepegtetjük. Pár darabot félreteszünk a tálaláshoz.
    2. A joghurthoz hozzáadjuk a szedret, belereszeljük a narancs héját, ebből is hagyjunk pár szálacskát a tálaláshoz, majd belefacsarjuk a levét, továbbá a cukrot, tejszínt. Botmixerrel pürésítjük.
    3. Egy szitán átöntjük, és nagyon alaposan kipaszírozunk minden cseppet, csak szinte a száraz magok maradjanak a szitában.
    4. Fogyasztásig hűtőben tartjuk, majd tálkákba szedjük, és a félretett szederrel és narancshéjakkal díszítve, illatosítva tálaljuk.

elkészítés
  1. A szedret megmossuk, és jól csepegtetjük. Pár darabot félreteszünk a tálaláshoz.
  2. A joghurthoz hozzáadjuk a szedret, belereszeljük a narancs héját, ebből is hagyjunk pár szálacskát a tálaláshoz, majd belefacsarjuk a levét, továbbá a cukrot, tejszínt. Botmixerrel pürésítjük.
  3. Egy szitán átöntjük, és nagyon alaposan kipaszírozunk minden cseppet, csak szinte a száraz magok maradjanak a szitában.
  4. Fogyasztásig hűtőben tartjuk, majd tálkákba szedjük, és a félretett szederrel és narancshéjakkal díszítve, illatosítva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése