- előkészület:
hozzávalók 4 főre- 450 g szeder
- 600 ml natúr joghurt
- 150 ml tejszín
- 1 bio narancs héja és
- kb. 60 ml narancslé
- 90 g barna cukor
elkészítés- A szedret megmossuk, és jól csepegtetjük. Pár darabot félreteszünk a tálaláshoz.
- A joghurthoz hozzáadjuk a szedret, belereszeljük a narancs héját, ebből is hagyjunk pár szálacskát a tálaláshoz, majd belefacsarjuk a levét, továbbá a cukrot, tejszínt. Botmixerrel pürésítjük.
- Egy szitán átöntjük, és nagyon alaposan kipaszírozunk minden cseppet, csak szinte a száraz magok maradjanak a szitában.
- Fogyasztásig hűtőben tartjuk, majd tálkákba szedjük, és a félretett szederrel és narancshéjakkal díszítve, illatosítva tálaljuk.
elkészítés
- A szedret megmossuk, és jól csepegtetjük. Pár darabot félreteszünk a tálaláshoz.
- A joghurthoz hozzáadjuk a szedret, belereszeljük a narancs héját, ebből is hagyjunk pár szálacskát a tálaláshoz, majd belefacsarjuk a levét, továbbá a cukrot, tejszínt. Botmixerrel pürésítjük.
- Egy szitán átöntjük, és nagyon alaposan kipaszírozunk minden cseppet, csak szinte a száraz magok maradjanak a szitában.
- Fogyasztásig hűtőben tartjuk, majd tálkákba szedjük, és a félretett szederrel és narancshéjakkal díszítve, illatosítva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése