Oldalak

2013. április 25., csütörtök

Kapuciner szelet

hirdetés

Kapucíner szelet 



Kapucíner szelet Hossó Anita konyhájából
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 4 főre
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:


elkészítés
  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, egy csipet só hozzáadásával. A sütőt előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral.
  2. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belecsurgatjuk az olajat, beleforgatjuk a fehérjehabot, felváltva a liszttel (a lisztet mindig a hab tetejére szitáljuk), elkeverjük. Tepsibe simítjuk a masszát, és a sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
  3. A krémhez a pudingport a tejben felfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
  4. A krém felét rákenjük a tésztára, a másik felébe belekeverjük a kakaóport. A kakaós krémet a fehér krém tetejére simítjuk, és hagyjuk megdermedni.
  5. A tortabevonót vízgőz felett, 2 ek olaj hozzáadásával megolvasztjuk, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
  6. Ha megdermedt, szeletelve tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése