Kapucíner szelet
- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 4 főre
A tésztához:
- 6 tojás
- 6 púpos ek cukor
- 4 ek finomliszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 késhegynyi sütőpor
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg Rama
- 25 dkg porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 cs tortabevonó
- 2 ek napraforgó olaj
elkészítés
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, egy csipet só hozzáadásával. A sütőt előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral.
- A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belecsurgatjuk az olajat, beleforgatjuk a fehérjehabot, felváltva a liszttel (a lisztet mindig a hab tetejére szitáljuk), elkeverjük. Tepsibe simítjuk a masszát, és a sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
- A krémhez a pudingport a tejben felfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
- A krém felét rákenjük a tésztára, a másik felébe belekeverjük a kakaóport. A kakaós krémet a fehér krém tetejére simítjuk, és hagyjuk megdermedni.
- A tortabevonót vízgőz felett, 2 ek olaj hozzáadásával megolvasztjuk, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
- Ha megdermedt, szeletelve tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése