Forgácsfánk
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg liszt
- 4 dkg vaj, vagy Rama
- 2 dkg porcukor
- 1 dl tejföl
- 3 tojás sárgája
- csipet só
- 1/2 dl rum
- nyújtáshoz liszt
- sütéshez olaj
- tálaláshoz 20 dkg sárgabaracklekvár és vaníliás porcukor
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a többi
hozzávalóval és a rum egy részével rugalmas tésztává gyúrjuk. Hűvös
helyen, letakarva pihentetjük. A pihentetett tésztát belisztezett
deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, hosszúkás, téglalap alakú csíkokat
vágunk belőle, majd mindegyiknek bevágjuk a közepét, és a rövidebb
oldalt a résen átbújtatva masnivá alakítjuk. Bőséges, forró olajban
aranysárgára sütjük. Sok-sok vaníliás porcukorral meghintjük, és rumos
baracklekvárt kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése