Oldalak

2013. április 7., vasárnap

Forgácsfánk

Forgácsfánk

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 4 dkg vaj, vagy Rama
  • 2 dkg porcukor
  • 1 dl tejföl
  • 3 tojás sárgája
  • csipet só
  • 1/2 dl rum
  • nyújtáshoz liszt
  • sütéshez olaj
  • tálaláshoz 20 dkg sárgabaracklekvár és vaníliás porcukor

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval és a rum egy részével rugalmas tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen, letakarva pihentetjük. A pihentetett tésztát belisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, hosszúkás, téglalap alakú csíkokat vágunk belőle, majd mindegyiknek bevágjuk a közepét, és a rövidebb oldalt a résen átbújtatva masnivá alakítjuk. Bőséges, forró olajban aranysárgára sütjük. Sok-sok vaníliás porcukorral meghintjük, és rumos baracklekvárt kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése