Oldalak

2013. május 29., szerda

Almás kekszes csoda

Almás kekszes csoda

Hozzávalók:
  • háztartási keksz (kb 25-30 db) vagy babapiskóta
  • 1,5 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 400 ml habtejszín
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 cs vaniliás pudingpor
  • mandula
Elkészítése:
Az almát lereszeljük és a cukorral összefőzzük, mikor már a leve elpárolgott belekavarjuk a pudingporokat és összefőzzük.
A krémet kihűtjük.
A mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral, a tejszínt keményre felverjük, majd összekeverjük a mascarponés krémmel.
Egy kapcsos tortaforma alját kitesszük egy sor keksszel, vagy babapiskótával, majd erre simítunk a párolt almából, majd a tejszínes krémből is. Még kétszer megismételjük a rétegzést, majd a mascarponés krémmel fejezzük be. Tetejét pirított mandulával, dióval vagy mogyoróval is hinthetjük.
Almás kekszes csoda  recept fotó

Almás kekszes csoda  recept fotó

Almás kekszes csoda  recept fotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése