Oldalak

2013. május 21., kedd

Jóság recept

Jóság szelet


  • fél kg leveles tészta
Meggyes krém:
  • 1 ü meggybefőtt
  • 8 ek búzadara
  • 3 ek cukor
Vaníliás krém:
  • 2 cs vaníliás puding
  • 8 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 25 dkg Rama margarin
Habhoz:
  • fél l tejszín
Elkészítése:
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük. A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított Rama margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Jóság szelet recept fotó


1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Oldaltulajdonos!

    Szeretném megkérni Önt, hogy az olcso-receptek.hu átvett receptek alatt szíveskedjék feltüntetni a recept forrását egy

    kattintható link segítségével!

    A forrás jelen esetben a következő:
    http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/kremesek/josag-szelet/
    Köszönettel:
    olcso-receptek.hu

    VálaszTörlés