Oldalak

2013. május 16., csütörtök

Csokis muffin


Sacher muffin
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 4 főre



elkészítés
  1. A muffinttepsit kibéleljük papírkosárkákkal.
  2. A darabokra tört csokit felolvasztjuk a margarinnal, félretesszük, megvárjuk, míg langyosra hűl.
  3. A tojásokat a cukorral habosra verjük robotgéppel, majd fakanállal hozzádolgozzuk az olvasztott csokit és a baracklekvárt (10dkg-ot). A lisztet elkeverjük a sütőporral és kisebb adagokban az előzőekhez keverjük.
  4. Melegítsük elő a sütőt, öntsük a tésztát a formákba, majd 22 percig süssük.
  5. A kihűlt muffinokat megkenjük a baracklekvárral, majd 20 percre a hűtőbe tesszük.
  6. Felolvasztjuk a bevonót és egyenletesen rácsurgatjuk a muffinok tetejére.
  7. A fehércsokit felolvasztjuk a tejszínnel, és ha a csokimáz megdermedt, rácsurgatjuk a fehércsokit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése