Oldalak

2013. május 19., vasárnap

Epres joghurtos torta diétásan


Epres-joghurtos torta diétásan 


Epres-joghurtos torta diétásan
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 8 főre
Piskóta:
Krém:
  • 6 ek natúr joghurt
  • 1 cs étkezési zselatin
  • 5 ek nyírfacukor
  • 3 dl cukormentes habtejszín
  • kb. 10 dkg szeder
  • kb. 15 dkg fagyasztott eper
Tetejére:
  • kb. 15 dkg fagyasztott eper
  • 2 ek étkezési zselatin
  • 2 ek nyírfacukor




elkészítés
  1. A tojások fehérjét a nyírfacukorral kemény habbá felverjük.
  2. A tojássárgájákat a pudingporral és vízzel kikeverjük, majd a fehérjéhez keverjük.
  3. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a piskótatésztát, és megsütjük. Ha kisült, kihűtjük.
  4. A krémhez a habtejszínt 2 ek nyírfacukorral felverjük.
  5. Az epret és a szedret leturmixoljuk, majd szűrőn átpaszírozzuk. Felmelegítjük, és belekeverjük a zselatint. Hozzáadjuk a 3 ek nyírfacukrot, natúr joghurtot és a felvert tejszín felét, és homogénné keverjük.
  6. A kihűlt piskóta tetejét (ha szükséges) egyenessé szabjuk, visszatesszük a tortaformába, és ráhalmozzuk a krémet. Betesszük a hűtőbe, és megvárjuk, míg megdermed a krém.
  7. A tetejére a fagyasztott epret a felengedés során keletkezett lével együtt felmelegítjük, hozzáadunk 2 ek nyírfacukrot és 2 ek zselatint. Lehűtjük, majd a torta tetejére simítjuk. Visszatesszük a tortát a hűtőbe, hogy a teteje is megdermedjen.
  8. Dermedés után a maradék habtejszínnel díszít

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése