Oldalak

2013. május 10., péntek

Vaniliás rizsfelfújt


jelszó
hirdetés

Vaníliás rizsfelfújt mazsolával recept

Vaníliás rizsfelfújt mazsolával
  • előkészület:
  • főzés:
  • sütés:
hozzávalók 4 főre
  • 1 l tej
  • 1 dl víz
  • 25 dkg rizs
  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • csipet só
  • mazsola (elhagyható)


elkészítés
  1. A rizst egy csipet sóval, a tejjel és a vízzel feltesszük főni.
  2. Ha felforrt, lezárjuk, és fedő alatt hagyjuk puhulni.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a már kihűlt rizst.
  5. A habot óvatosan a keverékhez forgatjuk.
  6. Előzőleg kikent tepsibe tesszük, és barnulásig sütjük.
  7. Tetszőleges lekvárral vagy szörppel tálaljuk.
sütési hőfok:
180°C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése