Oldalak

2013. május 18., szombat

Gomolya sajt

Házi gomolya sajt



Házi gomolya sajt
Ez a sajt tehén és kecske tejjel is ugyanolyan fonom lesz. Mi sokszor készítjük, míg volt kecskénk leginkább kecsketejből készült, mióta már nincs, házi tejből készítjük. Itt most egy hagymás változat van, de bármit lehet a sajtba tenni, amit csak szeretnénk, lilahagymát, diót……A citrom leve helyett ecetet is használnak abból 1,5 dl kell. De ideillesztem a webshopot ahol tejoltót is lehet venni, ha van ismerős akivel el lehet osztani olcsóbb is, hűtőbe téve 1 évig eláll. http://xn--mtkiwebruhz-q7ad.hu/kategoriak/15

Hozzávalók
6 liter tej házi, 2 citrom leve, vagy tejoltó, só, újhagyma
Elkészítés
6 l tejet felmelegítünk kb 40 fokra (lázmérővel mérhetjük). Belerakjuk a 2 citrom levét.( vagy a tejoltót, esetleg ecetet)  Kiválik a tejsavó.


Kb. egy órát félretesszük, hagyjuk állni, majd textilpelenkával, vagy tiszta konyharuhával leszűrjük.

Sózzuk, és belekeverjük a karikára szelt újhagymát. Szűrőbe tesszük, reggelre kicsöpög.

Nálunk egy kiluggatott ételhordó az amibe kerül, erre kerül súly, és így hagyjuk kicsöpögni másnapig. 

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/hazi-gomolya-sajt/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése