Oldalak

2013. május 24., péntek

Habos Zsuzsi szelet

Habos Zsuzsi szelet


Hozzávalók:
Tésztához:
  • 15 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg Rama margarin
  • 2 ek kakaópor
  • 5 ek méz
Krémhez:
  • 7 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 15 dkg Rama margarin
  • 15 dkg porcukor
  • baracklekvár a lapok kenéséhez
A tetejére:
  • 2 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • mandula aroma vagy citromlé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a liszt és a szódapor kivételével,gőz felett habosra keverem. Amikor habos leveszem a gőzről és hozzáadom a lisztes keveréket. Összegyúrom és 4 egyenlő részre osztom. A tésztákat egyenként kinyújtom egyforma nagyságúra és egyenként kisütöm 180 fokos sütőben pár perc alatt. Amikor a lapok kisültek vékonyan lekenem őket baracklekvárral.A krémhez pudingot a szokásos módon felfőzöm és kihűtöm. A Rama margarint a porcukorral habosra kikeverem és a kihűlt pudinggal összekeverem. A lekváros lapokat megtöltöm a krémmel. A legfelső lapot is lekenem vékonyan lekvárral.2 tojás fehérjét gőz felett 15 dkg cukorral és az aromával kemény habbá verem. Csillagcső segítségével feldíszítem. Nagyon finom sütemény.
Habos Zsuzsi szelet  recept fotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése