Oldalak

2013. május 18., szombat

Túrós krémes


  • Túrós_krémes:)) lájk ha szereted
Hozzávalók a tésztához: 40dkg liszt, 4 tojássárgája, 15dkg zsír vagy margarin, 15 dkg cukor, 1 sütőpor, 2dl tejföl.

A krémhez: 4 tojásfehérje, 1 citrom leve, 50dkg túró, 20 dkg cukor, 1ek búzadara

Elkészítés:

A tészt hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjuk, és félretesszük. A túrót  12dkg cukorral és citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot, nehogy összetörjön.Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, zsírozott,lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk a búzadarával, rásimítjuk a túrótölteléket, a tetejére rányújtjuk a második lapot, és megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tetej megpirosodik. Ha kihült felszeleteljuk és meghintjük porcukorral.
    Túrós_krémes:)) Hozzávalók a tésztához: 40dkg liszt, 4 tojássárgája, 15dkg zsír vagy margarin, 15 dkg cukor, 1 sütőpor, 2dl tejföl.

    A krémhez: 4 tojásfehérje, 1 citrom leve, 50dkg túró, 20 dkg cukor, 1ek búzadara

    Elkészítés:

    A tészt hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjuk, és félretesszük. A túrót 12dkg cukorral és citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot, nehogy összetörjön.Az egyik tésztalapot kinyújtjuk, zsírozott,lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk a búzadarával, rásimítjuk a túrótölteléket, a tetejére rányújtjuk a második lapot, és megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tetej megpirosodik. Ha kihült felszeleteljuk és meghintjük porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése