Oldalak

2013. május 14., kedd

Bodzaszörp recept

Bodzaszörp recept

Hozzávalók:

10 kg cukor
5 liter víz
10-15 dkg citromsav
1,5 kg citrom kicsavart leve és összevágott héja
bodzavirág ( kb. 100 fej)
1 dkg Nátrium-benzoát

Elkészítés:

A 10 kg cukorból és az 5 liter vízből sűrű szirupot főzünk (30-45 perc), figyelni kell, hogy elég ideig főzzük, mert különben visszasűrűsödik. Viszont ha sokáig főzzük, megég a cukor (karamellizálódik). Ezt a szirupot egy minimum 15 literes fazékban melegítsük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Kihűlés után bele lehet tenni a bodzavirágot, a citromot, citromlevet, Nátrium-benzoátot.

Ezt a szörp alapot 3-4 nap után leszűrjük és üvegekbe öntjük. Ha túl sok napig áll, a szörp megerjedhet.
Bodzaszörp recept

Hozzávalók:

    10 kg cukor
    5 liter víz
    10-15 dkg citromsav
    1,5 kg citrom kicsavart leve és összevágott héja
    bodzavirág ( kb. 100 fej)
    1 dkg Nátrium-benzoát

Elkészítés:

A 10 kg cukorból és az 5 liter vízből sűrű szirupot főzünk (30-45 perc), figyelni kell, hogy elég ideig főzzük, mert különben visszasűrűsödik. Viszont ha sokáig főzzük, megég a cukor (karamellizálódik). Ezt a szirupot egy minimum 15 literes fazékban melegítsük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Kihűlés után bele lehet tenni a bodzavirágot, a citromot, citromlevet, Nátrium-benzoátot.

Ezt a szörp alapot 3-4 nap után leszűrjük és üvegekbe öntjük. Ha túl sok napig áll, a szörp megerjedhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése