Oldalak

2013. május 16., csütörtök

Epres piskóta


  • desszert:  epres piskóta szelet
Hozzávalók
Tésztához
5 darab tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 evőkanál olaj
Krémhez
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg puha vaj
40 dkg eper
1 csomag piros tortazselé                                                                                                  


Elkészítés
Az egész tojásokat és a 15 dkg cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süsd. Hagyd kihűlni!
A pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. Mixerrel keverd habosra a vajat és kanalanként add hozzá a pudingot. 
A kihűlt piskótára kend rá a krémet, sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét a zacskóján lévő leírás szerint. Pár órára helyezd hűtőbe. 
(23 * 31 cm-es tepsiben készült. )
    desszert: epres piskóta szelet
    Hozzávalók
    Tésztához
    5 darab tojás
    15 dkg kristálycukor
    13 dkg liszt
    2 dkg kakaópor
    2 evőkanál olaj
    Krémhez
    1 csomag vaníliás pudingpor
    3 dl tej
    3 evőkanál cukor
    10 dkg puha vaj
    40 dkg eper
    1 csomag piros tortazselé


    Elkészítés
    Az egész tojásokat és a 15 dkg cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süsd. Hagyd kihűlni!
    A pudingot a tejjel és cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. Mixerrel keverd habosra a vajat és kanalanként add hozzá a pudingot.
    A kihűlt piskótára kend rá a krémet, sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét a zacskóján lévő leírás szerint. Pár órára helyezd hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése