Oldalak

2013. május 2., csütörtök

Gyümölcsös ricottakocka

Gyümölcsös ricottakocka 


Gyümölcsös ricottakocka
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 8 főre
Piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • eper- vagy meggylekvár
Krémhez:
  • 25 dkg krémes állagú ricotta (tégelyes)
  • 4 dl tejszín
  • 12 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 3-4 ek frissen facsart citromlé
  • 15 g étkezési zselatin
  • 1/2 dl tej
Tetejére:
  • darabolt gyümölcs ( eper , erdei vegyes)
  • 1 tasak színtelen tortazselé



elkészítés
  1. A hozzávalókból a szokásos módon sütünk egy vékony piskótát kivajazott és lisztezett tepsiben, amit sülés után a tepsiben hagyunk, hiszen ebben állítjuk össze a sütit. Még melegen vékonyan megkenjük lekvárral, és hagyjuk kihűlni.
  2. A ricottát kikeverjük a cukorral és a citromlével. A jól behűtött tejszínből habot verünk, majd hozzákeverjük a cukrozott ricottát is. A  zselatint felmelegítjük a tejben (én mikróban szoktam összemelegíteni), és lassan csurgatva a habos egyveleghez keverjük géppel. Jól dolgozzuk bele, hogy ne maradjon csomós!
  3. Ráöntjük a krémet a piskótára, és hűtőbe tesszük dermedni.
  4. Ha a krém megdermedt, megrakjuk feldarabolt gyümölcsökkel, és tortazselét kanalazunk rá. A tortazselét a tasakon leírtak szerint készítsük el.
  5. Ismét tegyük hűtőbe, hogy a zselé is megköthessen a sütin.
sütési hőfok:
180°C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése