Oldalak

2013. május 25., szombat

Túrós pite

 túrós pite

Hozzávalók:
Tészta:
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg Rama margarin
  • fél doboz tejföl
  • 4 tojás sárgája
  • 4 dkg élesztő
  • cukor ízlés szerint
Krém:
  • 75 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás fehérje
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és fakanállal adagoljuk a krémhez. Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát, azt megkenjük a krémmel, majd rányújtjuk a másik tésztát is, a tetejét pedig egy kis cukros vízzel megkenjük. Takarék lángon sütjük kb. 45 percig, időnként ellenőrizzük. Jó étvágyat!
Pehelykönnyű túrós pite  recept fotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése