Oldalak

2013. május 14., kedd

Kekszes krémes recept

Hozzávalók:

8 tojás
8 ek cukor
6 ek liszt
2 ek kakaópor

Vaníliás krém:

7 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
1 ek zselatin
fél dl víz
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint

Csokis krém:

2 cs csokis pudingpor
7 dl tej
1 ek zselatin
fél dl víz
3 dl habtejszín
cukor ízlés szerint

Rétegek közé:

vajas keksz

Tetejére:

felvert tejszínhab
reszelt csoki

Elkészítés:
4 tojást egészben, robotgép segítségével 6-7 perc alatt felverjük a cukorral, majd fakanál segítségével 4 ek lisztet belekeverünk lazán. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

A maradék tojásokat is robotgéppel felverjük a cukorral kb 7 perc alatt felverjük, majd 2 ek lisztet és 2 ek kakaóport keverünk bele lazán, majd azt a masszát is egy gáztepsibe simítjuk és 180 fokon ezt is tűpróbáig sütjük.

Míg a lapok hűlnek elkészítjük a krémeket. A pudingporokat elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. Kb fél dl vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás/csokis krémhez keverjük még melegen. A tejszínt felverjük és a langyos/hideg pudinghoz keverjük.

Alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Vajas keksszel kitesszük a krém tetejét (a kekszet meglocsolhatjuk kávéval vagy csokilikőrrel), majd a keksz tetejére simítjuk a vaníliás krémet és a tetejére tesszük a csokis piskótát. A tetejét felvert tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.

Szeletelés előtt érdemes pár órát pihentetni, hogy a keksz megpuhuljon.
honlapunk: http://mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/kekszes-kremes-recept
forrás: http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/kremesek/kekszes-kremes-4/
Kekszes krémes recept

Hozzávalók:

    8 tojás
    8 ek cukor
    6 ek liszt
    2 ek kakaópor

Vaníliás krém:

    7 dl tej
    2 cs vaníliás pudingpor
    1 ek zselatin
    fél dl víz
    3 dl habtejszín
    cukor ízlés szerint

Csokis krém:

    2 cs csokis pudingpor
    7 dl tej
    1 ek zselatin
    fél dl víz
    3 dl habtejszín
    cukor ízlés szerint

Rétegek közé:

    vajas keksz

Tetejére:

    felvert tejszínhab
    reszelt csoki

Elkészítés:
4 tojást egészben, robotgép segítségével 6-7 perc alatt felverjük a cukorral, majd fakanál segítségével 4 ek lisztet belekeverünk lazán. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

A maradék tojásokat is robotgéppel felverjük a cukorral kb 7 perc alatt felverjük, majd 2 ek lisztet és 2 ek kakaóport keverünk bele lazán, majd azt a masszát is egy gáztepsibe simítjuk és 180 fokon ezt is tűpróbáig sütjük.

Míg a lapok hűlnek elkészítjük a krémeket. A pudingporokat elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. Kb fél dl vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás/csokis krémhez keverjük még melegen. A tejszínt felverjük és a langyos/hideg pudinghoz keverjük.

Alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Vajas keksszel kitesszük a krém tetejét (a kekszet meglocsolhatjuk kávéval vagy csokilikőrrel), majd a keksz tetejére simítjuk a vaníliás krémet és a tetejére tesszük a csokis piskótát. A tetejét felvert tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.

Szeletelés előtt érdemes pár órát pihentetni, hogy a keksz megpuhuljon.
honlapunk: http://mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/kekszes-kremes-recept
forrás: http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/kremesek/kekszes-kremes-4/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése