Oldalak

2013. május 16., csütörtök

Habos meggyes


Habos meggyes szelet recept


Habos meggyes szelet
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 10 főre
A piskótához:
  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 2 ek napraforgó olaj
A krémhez:
  • 5 dl édesített növényi tejszín Hulala v. Habmester)
  • 5 dl natúr joghurt
  • 15 dkg porcukor (ízlés szerint lehet kevesebb is)
  • 1 cs zselatin (2,5 dkg)
  • 1,5 ü meggybefőtt
A tetejére:
  • 2-3 dl növényi tejszín
  • csokiforgács


elkészítés
  1. Elkészítjük a kakós piskótalapokat: a tojások fehérjét, lassan adagolva hozzá a cukrot, kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját is egyenként belekeverjük, majd a kakaóporral átszitált lisztet, végül az olajat is belecsorgatjuk.
  3. Lazán összekeverjük, majd kétfelé vesszük a tésztát, és egy nagyobb méretű (24x37 cm-es tepsiben) készre sütjük a lapokat egyenként 15 perc alatt.
  4. Miután megsültek, félretesszük hűlni őket. Eközben elkészítjük a tölteléket.
  5. A zselatint egy kevés vízben feloldva takaréklángon forráspontig melegítjük, majd félrehúzzuk a tűzről.
  6. A tejszínhabot elkezdjük felverni a porcukorral, majd hozzáöntjük a natúr joghurtot, és belecsorgatjuk vékony sugárban  a zselatint is. Megfigyelhetjük, hogyan keményedik, áll össze szépen a krémünk.
  7. Ezután belekeverjük a lecsepegtetett meggyet is.
  8. A piskótalapot visszahelyezzük abba a tepsibe, amelyben sütöttük, majd meglocsoljuk befőttlével, és rákenjük a krémet. Rátesszük a másik lapot is, amit szintén befőttlével locsolunk, rákenjük a felvert tejszínt, majd megszórjuk csokiforgáccsal vagy tortadarával.
  9. Célszerű egy éjszakára hűtőbe helyezni fogyasztás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése