Oldalak

2013. május 8., szerda

Stollwerck szelet


Stollwerck szelet recept

Hozzávalók: a tésztához:

35 dkg liszt
17 dkg porcukor
5 dkg Rama margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 db tojás
2 ek kakaópor

A krémhez:

6 evőkanál kristálycukor
8 dl tej
25 dkg Rama margarin
17 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál liszt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkáljuk a tésztát sütés előtt, hogy ne legyen hólyagos. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük, figyelve arra, hogy le ne égen. A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük fél liter tejel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Ezek után hozzáadjuk a Rama margarint, a vaníliás cukort és a porcukrot. Tovább főzzük amíg a Rama margarin el nem olvad. 5 evőkanál lisztet csomómentesen elkeverünk 3 dl tejben, majd a karamelles-Rama margarinos alaphoz adjuk. Tovább főzzük addig amíg be nem sűrűsödik.

Megvárjuk amíg a krém langyosra hűl, majd megtöltjük vele a tésztát. A tetejére tehetünk csokimázat, de magában is finom.
Stollwerck szelet recept

Hozzávalók: a tésztához:

    35 dkg liszt
    17 dkg porcukor
    5 dkg Rama margarin
    1 kávéskanál szódabikarbóna
    1 dkg élesztő
    1 dl tej
    1 db tojás
    2 ek kakaópor

A krémhez:

    6 evőkanál kristálycukor
    8 dl tej
    25 dkg Rama margarin
    17 dkg porcukor
    1 csomag vaníliás cukor
    5 evőkanál liszt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni.  A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkáljuk a tésztát sütés előtt, hogy ne legyen hólyagos.  Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük, figyelve arra, hogy le ne égen.  A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük fél liter tejel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne.  Ezek után hozzáadjuk a Rama margarint, a vaníliás cukort és a porcukrot. Tovább főzzük amíg a Rama margarin el nem olvad.  5 evőkanál lisztet csomómentesen elkeverünk 3 dl tejben, majd a karamelles-Rama margarinos alaphoz adjuk. Tovább főzzük addig amíg be nem sűrűsödik.

Megvárjuk amíg a krém langyosra hűl, majd megtöltjük vele a tésztát.   A tetejére tehetünk csokimázat, de magában is finom.
honlapunk: http://mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/stollwerck-szelet-recept
forrás: http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/kremesek/stollwerck-szelet/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése