Oldalak

2013. május 26., vasárnap

Kinder tejszelet


Kinder tejszelet - 


Kinder tejszelet - ahogy Klivi készíti
  • előkészület:
  • főzés:
  • sütés:
hozzávalók 8 főre
Tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 8 dkg vaj/ Rama
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek méz
  • csipet só
  • csipet fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek kakaó
  • 1 nagy tojás
Krémhez:
Mázhoz:


elkészítés
  1. A vajat a cukorral, sóval, kakaóval, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel, és a felvert tojással összemelegítjük gőz fölött.
  2. A lisztet összedolgozzuk a felmelegített keverékkel, és kétfelé vesszük. Ha keményebbnek éreznénk a masszát, lehet egy kevés tejföllel lágyítani. Egyenként kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán kb. 6 perc alatt megsütjük a lapokat. Néhány helyen szúrkáljuk meg villával, hogy sülés közben ne púposodjon fel! A lapokat kihűtjük.
  3. A pudingport sűrűre főzzük a tejben, majd a tűzről levéve forrón belekeverjük a cukrot. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A vajat és a mascarponét habosra keverjük a kihűlt pudinggal, majd a krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó lapon. Ráhelyezzük a felső lapot, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz összemelegítjük a darabokra tördelt csokit és az olajat. Várunk vele, amíg hűl egy keveset, és kezd visszasűrűsödni. Egyenletesen rákenjük a süti tetejére, és hagyjuk megdermedni.
  5. A süteményt alufóliával lefedjük, és egy éjszakán át hűtőben hagyjuk. Másnapra a lapok bepuhulnak, a krém összeáll, és szépen szeletelhető lesz.
sütési mód:
alul-felül sütés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése