Oldalak

2013. május 20., hétfő

Epres Túrós

Epres, túrós hűsítő recept
Hozzávalók:

1/2 kg eper, vagy bármilyen gyümölcs
250 g túró
3-4 dl tejszín
kb. 12-15 db babapiskóta
1 csomag habfixáló
cukor
vaníliás cukor
1 citrom leve és reszelt héja


Elkészítése:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliás cukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz vanília-aromát, vagy vaníliarúd kikapart belsejét), és sót (figyelem, akkor lesz íze a túrónak, ha több sót teszünk bele, mint amit elsőre gondolnánk! – nagyjából 2 nagy csipet elég.). A tejszínt felverjük a habfixálóval (annak használati útmutatója alapján) majd óvatosan beleforgatjuk a túróba. Egy nem túl nagy (de mély) tálba lerakunk egy réteg babapiskótát, arra rászemezgetjük az eper felét, majd a krém nagyjából felét rásimítjuk. Ismét babapiskóta, majd a maradék krém, a tetejét pedig a maradék eperrel díszítünk. Nehéz kivárni, de nagyjából fél-1 nap hűtőben történő érlelés után lesz igazán finom (amikor a babapiskóta kellően megpuhul, a krém meg összeáll).

Epres, túrós hűsítő recept
Hozzávalók:

    1/2 kg eper, vagy bármilyen gyümölcs
    250 g túró
    3-4 dl tejszín
    kb. 12-15 db babapiskóta
    1 csomag habfixáló
    cukor
    vaníliás cukor
    1 citrom leve és reszelt héja
    só

Elkészítése:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliás cukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz vanília-aromát, vagy vaníliarúd kikapart belsejét), és sót (figyelem, akkor lesz íze a túrónak, ha több sót teszünk bele, mint amit elsőre gondolnánk! – nagyjából 2 nagy csipet elég.). A tejszínt felverjük a habfixálóval (annak használati útmutatója alapján) majd óvatosan beleforgatjuk a túróba. Egy nem túl nagy (de mély) tálba lerakunk egy réteg babapiskótát, arra rászemezgetjük az eper felét, majd a krém nagyjából felét rásimítjuk. Ismét babapiskóta, majd a maradék krém, a tetejét pedig a maradék eperrel díszítünk. Nehéz kivárni, de nagyjából fél-1 nap hűtőben történő érlelés után lesz igazán finom (amikor a babapiskóta kellően megpuhul, a krém meg összeáll).

honlapunk:http://mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/epres-turos-husito-recept

forrás: http://olcso-receptek.hu/sutes-nelkul/epres-turos-husito/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése