Aranygaluska – vaniliasodóval
Hozzávalók:
Tésztához:
Tésztához:
- 2,5 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 2,5 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- 1 db tojás
- 1,2 dl tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 3,5 dl tej
- 1 vaniliás cukor
- 3 db tojás sárgája
- 2,5 dkg kristálycukor2 dkg liszt
- rum
- 10 dkg darált dió
- 9 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg olvasztott vaj
A tészta összetevőit összekeverjük (az élesztőt csak belemorzsoljuk), sima tésztává gyúrjuk. 30 percig pihentetjük.
Összeállítjuk a szóráshoz a diós cukros keveréket.
Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és egy formába (torta, vagy tepsi is lehet) szorosan egymás mellé fektetjük őket. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, rászórjuk a cukros diót,ismét meglocsoljuk a Rama margarinnal majd ismét fél óráig pihentetjük. Ha ez letelt, 200 fokos sütőbe kisütjük.
A sodóhoz valókat csomó mentesen kikeverjük, majd kis lángon felforraljuk. A végén tesszük bele a rumot.
Az elkészült tésztánkat kivesszük a sütőből, eltördeljük és a sodóval leöntve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése