Oldalak

2013. május 26., vasárnap

Aranygaluska

Aranygaluska – vaniliasodóval

Hozzávalók:
Tésztához:
  • 2,5 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • 1 db tojás
  • 1,2 dl tej
  • 1 db citrom reszelt héja
Vaníliasodóhoz:
  • 3,5 dl tej
  • 1 vaniliás cukor
  • 3 db tojás sárgája
  • 2,5 dkg kristálycukor2 dkg liszt
  • rum
Szóráshoz:
  • 10 dkg darált dió
  • 9 dkg kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
Kenéshez:
  • 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A tészta összetevőit összekeverjük (az élesztőt csak belemorzsoljuk), sima tésztává gyúrjuk. 30 percig pihentetjük.
Összeállítjuk a szóráshoz a diós cukros keveréket.
Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és egy formába (torta, vagy tepsi is lehet) szorosan egymás mellé fektetjük őket. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, rászórjuk a cukros diót,ismét meglocsoljuk a Rama margarinnal majd ismét fél óráig pihentetjük. Ha ez letelt, 200 fokos sütőbe kisütjük.
A sodóhoz valókat csomó mentesen kikeverjük, majd kis lángon felforraljuk. A végén tesszük bele a rumot.
Az elkészült tésztánkat kivesszük a sütőből, eltördeljük és a sodóval leöntve tálaljuk.
Aranygaluska   vaniliasodóval recept fotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése