Oldalak

2013. május 14., kedd

Epres joghurt kocka

Epres joghurtkocka

Hozzávalók:
Tésztához:

9 db tojás
9 ek liszt
9 ek porcukor
1 mk sütőpor

A piskótatekercsek töltéséhez:

1/2 üveg lekvár(meggy lekvárt használtam)

A gyümölcskocsonyához:

4 dl víz
8 púpozott tk zselatin
1 tk citromlé
cukor (ízlés szerint)

Továbbá:

eper kb 30 dkg (lehet más gyümölccsel is)

A krémhez:

2,5 dl tejszínhab
2 db 200 gr-os epres joghurt
zselatin( a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)
(cukrot nem tettem a krémbe,mert kellemes íze volt)

Továbbá :

1 db lapos,magasabb falú ,télalap alakú tál vagy tepsi (20×30 cm)

Az edény kibéleléséhez:

folpack

A piskótatekercsek sütéséhez:

2 db nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve

Elkészítése:
Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral,citromlével,majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük.(kb 1 dl-t meghagytam a krémhez) Betettem a fagyasztóba,így gyorsan megdermedt.
A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük,majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.
Következik a piskóták sütése.
Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel(kb 5 perc). Hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta masszát megfelezzük. 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben.
A megsült piskótákat feltekerjük,lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük,a megdermedt gyümölcsös kocsonyára, szorosan egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet.
Kissé megrázogatjuk az edényt,hogy a krém a résekbe is kerüljön) A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk. Betettem a fagyasztóba kb 1 órára.
Jól megdermedt a krém ez idő alatt. Ezután egy tálcára,én egy kicsi gyerek gyúródeszkát fogtam be,amit szalvétával és folpackal vontam be,a süteményt ráborítottam. A folpackot lehúztam róla és szeleteltem kockákra. Bármely gyümölccsel készíthető,ahhoz illő joghurttal.
Torta formában is készíthető. 5 db felszeletelt tekercsem megmaradt,azt jó étvággyal elfogyasztottuk.
honlapunk: http://mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/epres-joghurtkocka-recept
forrás: http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-sutik/epres-sutik/epres-joghurtkocka/
Epres joghurtkocka

Hozzávalók:
Tésztához:

    9 db tojás
    9 ek liszt
    9 ek porcukor
    1 mk sütőpor

A piskótatekercsek töltéséhez:

    1/2 üveg lekvár(meggy lekvárt használtam)

A gyümölcskocsonyához:

    4 dl víz
    8 púpozott tk zselatin
    1 tk citromlé
    cukor (ízlés szerint)

Továbbá:

    eper kb 30 dkg (lehet más gyümölccsel is)

A krémhez:

    2,5 dl tejszínhab
    2 db 200 gr-os epres joghurt
    zselatin( a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)
    (cukrot nem tettem a krémbe,mert kellemes íze volt)

Továbbá :

    1 db lapos,magasabb falú ,télalap alakú tál vagy tepsi (20×30 cm)

Az edény kibéleléséhez:

    folpack

A piskótatekercsek sütéséhez:

    2 db nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve

Elkészítése:
Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral,citromlével,majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük.(kb 1 dl-t meghagytam a krémhez) Betettem a fagyasztóba,így gyorsan megdermedt.
A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük,majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.
Következik a piskóták sütése.
Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel(kb 5 perc). Hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta masszát megfelezzük. 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben.
A megsült piskótákat feltekerjük,lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük,a megdermedt gyümölcsös kocsonyára, szorosan egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet.
Kissé megrázogatjuk az edényt,hogy a krém a résekbe is kerüljön) A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk. Betettem a fagyasztóba kb 1 órára.
Jól megdermedt a krém ez idő alatt. Ezután egy tálcára,én egy kicsi gyerek gyúródeszkát fogtam be,amit szalvétával és folpackal vontam be,a süteményt ráborítottam. A folpackot lehúztam róla és szeleteltem kockákra. Bármely gyümölccsel készíthető,ahhoz illő joghurttal.
Torta formában is készíthető. 5 db felszeletelt tekercsem megmaradt,azt jó étvággyal elfogyasztottuk.
honlapunk: http://mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/epres-joghurtkocka-recept
forrás: http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-sutik/epres-sutik/epres-joghurtkocka/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése