Epres joghurtkocka
Hozzávalók:
Tésztához:
9 db tojás
9 ek liszt
9 ek porcukor
1 mk sütőpor
A piskótatekercsek töltéséhez:
1/2 üveg lekvár(meggy lekvárt használtam)
A gyümölcskocsonyához:
4 dl víz
8 púpozott tk zselatin
1 tk citromlé
cukor (ízlés szerint)
Továbbá:
eper kb 30 dkg (lehet más gyümölccsel is)
A krémhez:
2,5 dl tejszínhab
2 db 200 gr-os epres joghurt
zselatin( a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)
(cukrot nem tettem a krémbe,mert kellemes íze volt)
Továbbá :
1 db lapos,magasabb falú ,télalap alakú tál vagy tepsi (20×30 cm)
Az edény kibéleléséhez:
folpack
A piskótatekercsek sütéséhez:
2 db nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve
Elkészítése:
Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal
kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A
zselatint a vízben elkeverjük a cukorral,citromlével,majd lassú tűznél
felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük.(kb 1 dl-t
meghagytam a krémhez) Betettem a fagyasztóba,így gyorsan megdermedt.
A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük,
a joghurttal tovább verjük,majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a
hűtőbe a krémünket.
Következik a piskóták sütése.
Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel(kb 5 perc). Hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta masszát megfelezzük. 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben.
A megsült piskótákat feltekerjük,lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs
egyikét felszeleteljük,a megdermedt gyümölcsös kocsonyára, szorosan
egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet.
Kissé megrázogatjuk az
edényt,hogy a krém a résekbe is kerüljön) A másik tekercsünket is
felszeleteljük és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk. Betettem a
fagyasztóba kb 1 órára.
Jól megdermedt a krém ez idő alatt. Ezután
egy tálcára,én egy kicsi gyerek gyúródeszkát fogtam be,amit szalvétával
és folpackal vontam be,a süteményt ráborítottam. A folpackot lehúztam
róla és szeleteltem kockákra. Bármely gyümölccsel készíthető,ahhoz illő
joghurttal.
Torta formában is készíthető. 5 db felszeletelt tekercsem megmaradt,azt jó étvággyal elfogyasztottuk.
honlapunk: http://mindenegybenblog.hu/ fiuk-lanyok-velemeny/ epres-joghurtkocka-recept
forrás: http://olcso-receptek.hu/ edes-sutemenyek/ gyumolcsos-sutik/epres-sutik/ epres-joghurtkocka/
Epres joghurtkocka
Hozzávalók:
Tésztához:
9 db tojás
9 ek liszt
9 ek porcukor
1 mk sütőpor
A piskótatekercsek töltéséhez:
1/2 üveg lekvár(meggy lekvárt használtam)
A gyümölcskocsonyához:
4 dl víz
8 púpozott tk zselatin
1 tk citromlé
cukor (ízlés szerint)
Továbbá:
eper kb 30 dkg (lehet más gyümölccsel is)
A krémhez:
2,5 dl tejszínhab
2 db 200 gr-os epres joghurt
zselatin( a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)
(cukrot nem tettem a krémbe,mert kellemes íze volt)
Továbbá :
1 db lapos,magasabb falú ,télalap alakú tál vagy tepsi (20×30 cm)
Az edény kibéleléséhez:
folpack
A piskótatekercsek sütéséhez:
2 db nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve
Elkészítése:
Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral,citromlével,majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük.(kb 1 dl-t meghagytam a krémhez) Betettem a fagyasztóba,így gyorsan megdermedt.
A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük,majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.
Következik a piskóták sütése.
Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel(kb 5 perc). Hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta masszát megfelezzük. 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben.
A megsült piskótákat feltekerjük,lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük,a megdermedt gyümölcsös kocsonyára, szorosan egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet.
Kissé megrázogatjuk az edényt,hogy a krém a résekbe is kerüljön) A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk. Betettem a fagyasztóba kb 1 órára.
Jól megdermedt a krém ez idő alatt. Ezután egy tálcára,én egy kicsi gyerek gyúródeszkát fogtam be,amit szalvétával és folpackal vontam be,a süteményt ráborítottam. A folpackot lehúztam róla és szeleteltem kockákra. Bármely gyümölccsel készíthető,ahhoz illő joghurttal.
Torta formában is készíthető. 5 db felszeletelt tekercsem megmaradt,azt jó étvággyal elfogyasztottuk.
honlapunk: http://mindenegybenblog.hu/ fiuk-lanyok-velemeny/ epres-joghurtkocka-recept
forrás: http://olcso-receptek.hu/ edes-sutemenyek/ gyumolcsos-sutik/epres-sutik/ epres-joghurtkocka/
Hozzávalók:
Tésztához:
9 db tojás
9 ek liszt
9 ek porcukor
1 mk sütőpor
A piskótatekercsek töltéséhez:
1/2 üveg lekvár(meggy lekvárt használtam)
A gyümölcskocsonyához:
4 dl víz
8 púpozott tk zselatin
1 tk citromlé
cukor (ízlés szerint)
Továbbá:
eper kb 30 dkg (lehet más gyümölccsel is)
A krémhez:
2,5 dl tejszínhab
2 db 200 gr-os epres joghurt
zselatin( a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)
(cukrot nem tettem a krémbe,mert kellemes íze volt)
Továbbá :
1 db lapos,magasabb falú ,télalap alakú tál vagy tepsi (20×30 cm)
Az edény kibéleléséhez:
folpack
A piskótatekercsek sütéséhez:
2 db nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve
Elkészítése:
Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral,citromlével,majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük.(kb 1 dl-t meghagytam a krémhez) Betettem a fagyasztóba,így gyorsan megdermedt.
A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük,majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.
Következik a piskóták sütése.
Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel(kb 5 perc). Hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta masszát megfelezzük. 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben.
A megsült piskótákat feltekerjük,lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük,a megdermedt gyümölcsös kocsonyára, szorosan egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet.
Kissé megrázogatjuk az edényt,hogy a krém a résekbe is kerüljön) A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk. Betettem a fagyasztóba kb 1 órára.
Jól megdermedt a krém ez idő alatt. Ezután egy tálcára,én egy kicsi gyerek gyúródeszkát fogtam be,amit szalvétával és folpackal vontam be,a süteményt ráborítottam. A folpackot lehúztam róla és szeleteltem kockákra. Bármely gyümölccsel készíthető,ahhoz illő joghurttal.
Torta formában is készíthető. 5 db felszeletelt tekercsem megmaradt,azt jó étvággyal elfogyasztottuk.
honlapunk: http://mindenegybenblog.hu/
forrás: http://olcso-receptek.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése