Epres-joghurtos torta diétásan
- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 8 főre
elkészítés
- A tojások fehérjét a nyírfacukorral kemény habbá felverjük.
- A tojássárgájákat a pudingporral és vízzel kikeverjük, majd a fehérjéhez keverjük.
- Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a piskótatésztát, és megsütjük. Ha kisült, kihűtjük.
- A krémhez a habtejszínt 2 ek nyírfacukorral felverjük.
- Az epret és a szedret leturmixoljuk, majd szűrőn átpaszírozzuk. Felmelegítjük, és belekeverjük a zselatint. Hozzáadjuk a 3 ek nyírfacukrot, natúr joghurtot és a felvert tejszín felét, és homogénné keverjük.
- A kihűlt piskóta tetejét (ha szükséges) egyenessé szabjuk, visszatesszük a tortaformába, és ráhalmozzuk a krémet. Betesszük a hűtőbe, és megvárjuk, míg megdermed a krém.
- A tetejére a fagyasztott epret a felengedés során keletkezett lével együtt felmelegítjük, hozzáadunk 2 ek nyírfacukrot és 2 ek zselatint. Lehűtjük, majd a torta tetejére simítjuk. Visszatesszük a tortát a hűtőbe, hogy a teteje is megdermedjen.
- Dermedés után a maradék habtejszínnel díszít
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése