- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 4 főre
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg Rama
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg sárgabarack lekvár
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 3 ek sárgabarack lekvár
- 1/2 cs tortabevonó (Pl. Dr. Oetker)
- 5 dkg fehércsoki
- 1 ek főzőtejszín
elkészítés
- A muffinttepsit kibéleljük papírkosárkákkal.
- A darabokra tört csokit felolvasztjuk a margarinnal, félretesszük, megvárjuk, míg langyosra hűl.
- A tojásokat a cukorral habosra verjük robotgéppel, majd fakanállal hozzádolgozzuk az olvasztott csokit és a baracklekvárt (10dkg-ot). A lisztet elkeverjük a sütőporral és kisebb adagokban az előzőekhez keverjük.
- Melegítsük elő a sütőt, öntsük a tésztát a formákba, majd 22 percig süssük.
- A kihűlt muffinokat megkenjük a baracklekvárral, majd 20 percre a hűtőbe tesszük.
- Felolvasztjuk a bevonót és egyenletesen rácsurgatjuk a muffinok tetejére.
- A fehércsokit felolvasztjuk a tejszínnel, és ha a csokimáz megdermedt, rácsurgatjuk a fehércsokit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése