Hozzávalók:
875 g gyümölcs joghurt
30 dkg eper
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom héja
0.5 db citrom leve
5 dkg darált dió
30 dkg keksz
2 csomag zselatin
2 dl hideg víz
5 dkg cukor
3 csipet bazsalikom
1 csipet őrölt bors
15 dkg vaj
1 csomag puding
2 dl tej
Elkészítés:
A kekszet ami ha lehetséges omlós csokis keksz vagy zab keksz legyen ,zacskóba tesszük és sodrófával összetörjük , nem baj ha kicsit darabosabb! A vajat felolvasszuk és a kekszhez adjuk, a dióval együtt összekeverjük és csatos tortaforma aljába nyomkodjuk ! 180 fokon kb. 10 percig sütjük és utána hűlni hagyjuk ! Epret megmossuk, negyedekbe vágjuk, ráöntjük a cukrot és kicsit összefőzzük (pár szemet félreteszünk a tetejére dísznek ), csak pár perc amíg a cukor elolvad! A 7 kis pohár epres joghurtot tálba öntjük, hozzáadjuk a bazsalikomot, a borsot, az epret ami már kihűlt, a tejszínt felverjük és lazán belekeverjük! A 1.5 csomag zselatint vízzel elkeverjük és addig melegítjük, amíg fel nem olvad a vízben, kicsit hűlni hagyjuk és a joghurtos krémhez keverjük ! A kisült kekszes alapra öntjük és 1 órára a hűtőbe tesszük!Ha némileg már megdermedt, egy csomag főzés nélküli vaníliás pudingport 2 dl tejjel felverünk, a maradék fél csomag zselatint fél dl vízben feloldjuk, kicsit felmelegítjük és a pudinghoz keverjük, ezt a torta tetejére simítjuk és eperrel díszítjük! Legalább még 2 órára a hűtőbe tesszük !
Forrás: A receptet Erdős Tünde küldte nekünk. Köszönjük szépen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése