Jóság szelet
- fél kg leveles tészta
- 1 ü meggybefőtt
- 8 ek búzadara
- 3 ek cukor
- 2 cs vaníliás puding
- 8 dl tej
- 3 ek cukor
- 25 dkg Rama margarin
- fél l tejszín
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük. A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított Rama margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Tisztelt Oldaltulajdonos!
VálaszTörlésSzeretném megkérni Önt, hogy az olcso-receptek.hu átvett receptek alatt szíveskedjék feltüntetni a recept forrását egy
kattintható link segítségével!
A forrás jelen esetben a következő:
http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/kremesek/josag-szelet/
Köszönettel:
olcso-receptek.hu