desszert: epres piskóta szelet
Hozzávalók
Tésztához
5 darab tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 evőkanál olaj
Krémhez
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg puha vaj
40 dkg eper
1 csomag piros tortazselé
Elkészítés
Az egész tojásokat és a 15 dkg cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd
hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb.
10-12 percig süsd. Hagyd kihűlni!
A pudingot a tejjel és cukorral a
szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. Mixerrel keverd
habosra a vajat és kanalanként add hozzá a pudingot.
A kihűlt
piskótára kend rá a krémet, sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A
tetejére készíts piros tortazselét a zacskóján lévő leírás szerint. Pár
órára helyezd hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése