Oldalak

2013. május 26., vasárnap

Zebra kocka

Zebrakocka


Hozzávalók:
A tésztához:
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • kb 3 dl tej
A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kávéskanál olaj
Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal. A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán 20*30 cm-es lapokat nyújtok belőle. Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem. Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.
Zebrakocka recept fotó

2 megjegyzés:

  1. a forrást illik megjelölni! Jelen eset nehéz, hisz az olcsó receptes oldal is nyúlt, de nézd, itt van: http://www.mohakonyha.hu/2011/08/zebrakocka.html kérlek biggyeszd a linket a kép alá, hisz szerzői jogvédelem is van a világon! ;)

    VálaszTörlés
  2. Milyen kapós ez a zebrakocka! Illetve a róla készült fotó!
    Moha finomakat süt, és jól fotóz!
    Gratulálok neki hozzá!

    VálaszTörlés